Nieuws


Werelddag suïcidepreventie

Alt text

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Mensen branden op 10 september om 20 uur een kaars om hun steun te betuigen aan het voorkomen van zelfdoding, voor de dierbaren die door suïcide verloren zijn gegaan en voor de overlevenden van een suïcidepoging.

Lees verder

Back to school

Alt text

September blijft voor velen verbonden met de start van een nieuw schooljaar en dus ook het einde van de zomervakantie. En ook al was het dit jaar geen gewone zomer, de meeste mensen associëren nog steeds de maanden juli en augustus met een periode van meer ontspanning en plezier. Zo is het in de zomer niet alleen langer licht. We leven ook meer buitenshuis. We staan minder vaak in de file. Het werktempo ligt wat lager en sommigen planden hier en daar een dagje verlof in.

Lees verder

Mentale revalidatie na corona

Alt text

COVID-19 tast niet alleen ons lichamelijke gezondheid aan. Meer dan de helft van de ex-corona-patiënten kampt met psychische problemen volgens een Italiaans onderzoek. Therapieland ontwikkelde een gratis programma dat kan ondersteunen bij het herstel van de ziekte.

Lees verder

Zet hem op!

Alt text

Het aantal besmettingen met het covid-19-virus stijgt spijtig genoeg weer. Daarom is de overheid gedwongen om de veiligheidsmaatregelen te verstrengen. Gelukkig wordt psychologische zorg als essentiële zorg beschouwd en kunnen we als psycholoog blijven voorzien in onze zorg naar onze patiënten. Om het risico op verspreiding van het virus in te dijken nemen we volgende voorzorgsmaatregelen.

Lees verder

Op vakantie? Laat je werk thuis.

Alt text

De laatste maanden zijn zwaar geweest voor velen onder ons. Meer dan ooit is het belangrijk om de pauzeknop in te drukken en je batterijen terug op te laden. Hopelijk kan je aftellen naar een welverdiende vakantie.

Lees verder