Nieuws


Nood aan een éénmalig ondersteunend gesprek?

Alt text

De vraag naar crisishulp stijgt in deze moeilijke tijden. Daarom richten we tijdens deze crisis inloopmomenten in. Tijdens deze momenten kan je éénmalig (online) in gesprek gaan met een psycholoog van Psychologennet. Als je je aanmeldt, kom je in een soort digitale wachtkamer terecht waarna je binnengelaten wordt in de spreekkamer van zodra een psycholoog beschikbaar is.

Lees verder

Beeldbellen in de tijden van corona

Alt text

De angst voor de verspreiding van het covid-19-virus zit er goed in. Ook al hebben psychologen geen direct fysiek contact met hun patiënten en nemen ze alle voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het virus, toch zijn sommige patiënten er niet gerust in. Normaal zijn we niet zo geneigd om mee te gaan in de angst, maar dit is een uitzonderlijke situatie. Uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijk gedrag.

Lees verder

Lees verder

Psycholoog gezocht

Alt text

Psychologennet is een kleinschalig praktijknetwerk dat psychologen ondersteunt in hun praktijkvoering zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Binnen onze vestiging in Heist-op-den-Berg zijn we op zoek naar een enthousiaste collega met een bijzondere interesse in het geven van groepen.

Lees verder

De horror van elke psycholoog

Alt text

Als je aan een psycholoog vraagt wat hij het meest vervelend vindt aan zijn job, krijg je steevast het volgende drietal te horen: te veel administratie, te lange wachtlijst en de afwezigheid van een systematische terugbetaling voor psychologische zorg. In dit artikel zoomen we in op het wachtlijstprobleem.

Lees verder