Nieuws


Psychologennet erkend als stagedienst

Alt text

Vanaf 2023 moeten masterstudenten klinische psychologie een jaar gesuperviseerde praktijk doen bij een door het FOD erkende stagedienst onder supervisie van een stagemeester. Binnen Psychologennet ondersteunen we al langer jonge psychologen in hun praktijkvoering. De stap naar de aanvraag van een officiële erkenning was dus klein. Deze maand kregen we een positief antwoord van het FOD en kan het stageteam onder leiding van Ellen Excelmans van start gaan.

Lees verder

Hoe zit het nu met die conventie?

Alt text

In juli 2021 berichtte de pers over een nieuwe conventie die psychologische zorg betaalbaar maakte voor iedereen. Al snel werd duidelijk dat de berichtgeving iets te positief geformuleerd werd. Het budget was te beperkt om een terugbetaling te voorzien voor alle psychologische zorg. Daarom moesten de GGZ netwerken keuzes maken welke zorg een terugbetaling kan genieten en welke niet.

Lees verder

Blijft je pijn aanhouden?

Alt text

Je bent niet alleen. Twintig procent van de bevolking heeft pijn die langer dan 3 maanden aanhoudt (aanhoudende pijn). Ontdek hier wat je zelf kan doen.

Lees verder

Last van stress? Zeg wat vaker neen.

Alt text

Weet je dat veel van de stress die je dagelijks ervaart veroorzaakt wordt doordat je geen nee zegt? We doen dit omdat we bijna automatisch ja zeggen op een vraag of vanuit onzekerheid, angst of schuldgevoel. Is dit herkenbaar voor jou? Dan loop je het risico om meer hooi op je vork te nemen dan goed voor je is. Leer daarom vaker nee zeggen aan de hand van de volgende 5 tips:

Lees verder

Kwaliteitswet: oude wijn in nieuwe zakken?

Alt text

Dit jaar gaat de wet op kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg van kracht. Binnen de psychologenwereld bestaat er heel wat commotie over deze wet. Vraag is of dit eigenlijk nodig is. Uiteindelijk gaat het om een integratie van bestaande onoverzichtelijke en incoherente wetgeving. Hoog tijd om een aantal zaken recht te zetten. Bovendien waren we in Psychologennet goed voorbereid waardoor deze 'nieuwe' wet geen grote veranderingen met zich meebrengt.

Lees verder