Nieuws


Eerste ervaring met de conventie

Alt text

De uitrol van de ELP conventie draait in heel wat regio's op volle toeren. Heel wat psychologen binnen Psychologennet zijn in de conventie gestapt en kunnen hun cliënten laten genieten van een terugbetaling van hun psychologische zorg. Tijd om even stil te staan bij onze eerste ervaringen.

Lees verder

Eindelijk afgezwaaid

Alt text

Over enkele dagen rondt Amelie Thoelen haar klinische stage af in Psychologennet. Hoog tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar.

Lees verder

Psychologennet erkend als stagedienst

Alt text

Vanaf 2023 moeten masterstudenten klinische psychologie een jaar gesuperviseerde praktijk doen bij een door het FOD erkende stagedienst onder supervisie van een stagemeester. Binnen Psychologennet ondersteunen we al langer jonge psychologen in hun praktijkvoering. De stap naar de aanvraag van een officiële erkenning was dus klein. Deze maand kregen we een positief antwoord van het FOD en kan het stageteam onder leiding van Ellen Excelmans van start gaan.

Lees verder

Hoe zit het nu met die conventie?

Alt text

In juli 2021 berichtte de pers over een nieuwe conventie die psychologische zorg betaalbaar maakte voor iedereen. Al snel werd duidelijk dat de berichtgeving iets te positief geformuleerd werd. Het budget was te beperkt om een terugbetaling te voorzien voor alle psychologische zorg. Daarom moesten de GGZ netwerken keuzes maken welke zorg een terugbetaling kan genieten en welke niet.

Lees verder

Blijft je pijn aanhouden?

Alt text

Je bent niet alleen. Twintig procent van de bevolking heeft pijn die langer dan 3 maanden aanhoudt (aanhoudende pijn). Ontdek hier wat je zelf kan doen.

Lees verder