Nieuws


Verbinding in tijden van corona

Alt text

Hoe zorg je in tijden van 'social distancing' voor verbinding met je naasten? Hoe vermijd je de eenzaamheid en hou je toch contact met de mensen die je even niet kan zien? We zetten enkele tips op een rij.

Lees verder

Te Gek!? Roes(t)

Alt text

Te Gek?! wil het taboe rond mentale problemen doorbreken. Als er één problematiek binnen de taboesfeer ligt, is het wel het gebruik en misbruik van alcohol, medicatie en drugs. De (voor)oordelen over mensen met een verslavingsprobleem vormen een grote drempel om hulp te zoeken. Daarom wil de campagne roes(t) het stigma rond verslaving aanpakken.

Lees verder

Werelddag suïcidepreventie

Alt text

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Mensen branden op 10 september om 20 uur een kaars om hun steun te betuigen aan het voorkomen van zelfdoding, voor de dierbaren die door suïcide verloren zijn gegaan en voor de overlevenden van een suïcidepoging.

Lees verder

Back to school

Alt text

September blijft voor velen verbonden met de start van een nieuw schooljaar en dus ook het einde van de zomervakantie. En ook al was het dit jaar geen gewone zomer, de meeste mensen associëren nog steeds de maanden juli en augustus met een periode van meer ontspanning en plezier. Zo is het in de zomer niet alleen langer licht. We leven ook meer buitenshuis. We staan minder vaak in de file. Het werktempo ligt wat lager en sommigen planden hier en daar een dagje verlof in.

Lees verder

Mentale revalidatie na corona

Alt text

COVID-19 tast niet alleen ons lichamelijke gezondheid aan. Meer dan de helft van de ex-corona-patiënten kampt met psychische problemen volgens een Italiaans onderzoek. Therapieland ontwikkelde een gratis programma dat kan ondersteunen bij het herstel van de ziekte.

Lees verder