Nieuws


Boost je veerkracht

Alt text

Van 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondheid centraal. Na al die corona-maanden hebben we dit broodnodig. Warme, bevredigende contacten laden niet alleen onze batterijen op; ze geven ons troost als het minder gaat. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer hun veerkracht in het gedrang komt. Dus meer dan ooit: SAMEN veerkrachtig zijn.

Lees verder

De bomen en het bos

Alt text

Voor veel personen is het onduidelijk tot wie ze zich best richten om hulp te vinden bij psychische moeilijkheden. Er zijn klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen, psychiaters, psychotherapeuten… Maar, is er een verschil tussen een psycholoog, orthopedagoog, psychiater en psychotherapeut? En wanneer klop jij beste aan bij een psychotherapeut?

Lees verder

Context matters

Alt text

Misschien hebben jullie dit verhaaltje al eerder gelezen, maar het toont hoe belangrijk context is. Hunker je naar waardering van anderen? Krijg je niet de erkenning die je verdient? Misschien helpt dan onderstaand verhaaltje jou.

Lees verder

Voor 11 euro naar de psycholoog

Alt text

De pers berichtte eind juli een historische stap vooruit in de financiering van psychologische zorg. Vanaf september zou een nieuwe RIZIV-conventie starten die psychologische zorg betaalbaar maakt voor iedereen. Als klinisch psychologen willen we deze ontwikkeling toejuichen. Alleen is de concrete uitwerking van deze conventie nog niet rond. Met dit bericht willen we je op een zo correct mogelijke manier informeren.

Lees verder

Tabakowat

Alt text

Wat is een tabakoloog? Wat doet hij of zij precies? En hoeveel kost rookstopbegeleiding? Naar aanleiding van de Week zonder Tabak willen we je laten kennismaken met onze tabakologen.

Lees verder