Nieuws


Medewerking gevraagd!

Alt text

Sinds kort voorziet het RIZIV een terugbetaling van psychologische zorg. Om het nut van deze maatregel te evalueren werd de EPCAP-studie opgestart. Doel is zicht krijgen op wie gebruik maakt van terugbetaling van psychologische zorg en hoe deze zorg kadert binnen de eerste lijn. Psychologennet ondersteunt dit onderzoek. Het kan helpen om de terugbetaling van psychologische zorg beter te organiseren zodat meer patiënten gebruik kunnen maken van een terugbetaling.

Lees verder

Wij zijn er ook voor onze collega's!

Alt text

Als psychologen zijn we goed in het zorgen voor anderen maar onze zelfzorg schiet soms tekort. Psy4psy wil meer aandacht voor zelfzorg en een laagdrempelig zorgaanbod ontwikkelen voor psychologen in nood.

Lees verder

Stoelentekort

Alt text

Dit weekend gaat de 10-daagse van de geestelijke gezondheid door. Tijdens deze 10 dagen zetten heel wat organisaties het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit is de nodig want de geestelijke gezondheidszorg staat in brand: het aanbod kan de stijgende vraag naar geestelijke gezondheidszorg niet aan. Gevolg zijn steeds langere wachttijden. Ook in Psychologennet neemt spijtig genoeg de wachttijd toe. Om dit probleem aan te kaarten bij de overheid doen we mee aan de actie #stoelentekort.

Lees verder

Eerste ervaring met de conventie

Alt text

De uitrol van de ELP conventie draait in heel wat regio's op volle toeren. Heel wat psychologen binnen Psychologennet zijn in de conventie gestapt en kunnen hun cliënten laten genieten van een terugbetaling van hun psychologische zorg. Tijd om even stil te staan bij onze eerste ervaringen.

Lees verder

Eindelijk afgezwaaid

Alt text

Over enkele dagen rondt Amelie Thoelen haar klinische stage af in Psychologennet. Hoog tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar.

Lees verder