Hulp bij psychische klachten en problemen

Worstel je met angsten, depressiviteit of pijnlijke herinneringen uit het verleden? Pieker je te veel? Raak je steeds weer verzeild in situaties waarin je niet wil zijn? Ben je ontevreden over de koers van je leven en wil je meer uit je leven halen? Dan ben je hier op het juiste adres. Psychologennet verenigt erkende psychologen die wetenschappelijk onderbouwde hulpverlening aanbieden voor een brede waaier aan problematieken.

Zet de eerste stap! Begin vandaag te bouwen aan een waardevol leven.

MAAK EEN AFSPRAAK

Oriënteringsgesprek

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zal de psycholoog je hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen en een gericht behandeladvies geven. Hij zal ook in grote lijnen uitleggen wat die behandeling precies inhoudt. Op basis hiervan kan je beslissen of dit iets voor jou is. Als blijkt dat de psycholoog je onvoldoende kan helpen in je hulpvraag, dan zal hij je doorverwijzen naar een voor jou geschikte hulpverlening; al dan niet binnen Psychologennet.


Sta je op een wachtlijst?

Je hoeft niet te wachten om in actie te komen. Je kan al aan jezelf beginnen werken. Psychologennet biedt online cursussen zodat je alvast aan de slag kunt gaan.

OVERBRUG DE WACHTTIJD
Alt text

Psychodiagnostiek

Soms is bijkomende assessment nodig. Een psychodiagnostisch onderzoek dient om je functioneren beter te begrijpen zodat we je behandeling kunnen afstemmen op je individuele mogelijkheden en beperkingen.


Psychotherapie

Psychotherapie is een behandelmethode voor psychische klachten en problemen die aan de orde is als het niet meer mogelijk is om je problemen alleen of met de hulp van je vrienden of familieleden op te lossen.


Vaardigheidstraining

Voor sommige probleemgebieden werken we in groep. Een vaardigheidstraining is geen groepstherapie. Het is niet de bedoeling om in te gaan op individuele problemen. Je leert hier hoe je kan omgaan met problemen in het algemeen. Soms kan het volgen van een training al voldoende zijn om meer vat te krijgen op je leven. Je spaart er ook heel wat geld mee uit. Een training is aanzienlijker goedkoper dan een individuele therapie.


Follow-up

Psychologennet biedt ook nazorg. Met behulp van onze app kan de psycholoog de koers van je leven vanop afstand volgen en bijsturen waar nodig.

Tarieven

Binnen de eerstelijnspsychologische conventie betaal je bij een geconventioneerd psycholoog enkel het remgeld. Hieronder vind je een overzicht van de remgelden per sessie. Is je psycholoog niet geconventioneerd of val je buiten de conventie, dan gelden andere tarieven.

  • Oriënteringsgesprek - gratis
  • Psychologisch consult - € 11 of € 4 bij verhoogde tegemoetkoming
  • Training in groep - € 2,5

Meer informatie

Loopbaanbegeleiding

Kamp je eerder met werkgerelateerde problemen? Zoek je meer plezier in je job? Of zit je met vragen of twijfels bij je huidige job? Wil je meer uit je loopbaan halen? Of ga je gebukt onder werkstress en krijg je het allemaal niet meer geregeld? Dan is loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou. Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij het ontdekken, versterken of ontwikkelen van je loopbaancompetenties centraal staat zodat je nu en in de toekomst je loopbaan actiever kan beheren en je positie op de arbeidsmarkt kan versterken.


Erkend loopbaancentrum

Ellen Excelmans is door de VDAB erkend als loopbaancentrum. Dit betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques als je bij haar of haar collega's loopbaanbegeleiding volgt. Loopbaancheques zijn een subsidiemaatregel voor werknemers of zelfstandigen die woonachtig zijn in Vlaanderen of Brussel. Met loopbaancheques hoef je zelf maar een klein deel van uw loopbaanbegeleiding te betalen. De rest wordt betaald door de Vlaamse Overheid. Elke 6 jaar heb je recht op 7 uur loopbaanbegeleiding: een eerste pakket van 4 uren dat verlengd kan worden met een tweede pakket van 3 uur.

Interesse maar twijfel je nog? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

MAAK EEN EERSTE AFSPRAAK

Loopbaancheques

Alt text