Hoe kan ik effectief helpen?

De meeste mensen willen graag een verschil maken in hun leven, maar zijn zoekend naar hoe ze best kunnen bijdragen aan een betere, rechtvaardige wereld. Ook de corona-crisis toonde dat velen in tijden van nood graag goed willen doen. Maar het is niet altijd duidelijk wat je kan doen en of je daden wel het gewenste effect zullen hebben. Psychologennet presenteert een gratis online lezing waarin Kris Martens je tools aanbiedt om je altruïstische impact te vergroten.

Alt text

Hoe doe je dat, een zo groot mogelijke impact hebben? Dat is de vraag die centraal staat in de effective altruism beweging, waarbij wetenschappelijk onderzoek en kritisch denken worden ingezet op zoek naar antwoorden. Die denkoefening bracht al heel wat concrete resultaten op, die ieder van ons kunnen helpen om beslissingen te maken over hoe je beter met je middelen en je tijd (studie- en carrièrekeuzes) kan omgaan.


Op 24 juni om 19 uur gaf Kris Martens een online introductie tot de basisprincipes van effective altruism. Heb je zijn webinar gemist? Geen nood! Je kan zijn boeiende webinar hieronder herbekijken.