Coronavirus: implicaties voor de praktijk van psychologen

Naar aanleiding van de maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad heeft onze beroepsvereniging volgende richtlijnen opgesteld om de verspreiding het Corona-virus tegen te gaan.

Alt text

Corona (Covid – 19) beheerst het nieuws. Nu drastische maatregelen genomen worden door de regering die effectief ons dagelijks leven beïnvloeden, neemt de onrust toe. De reden voor deze maatregelen is niet omdat er een onmiddellijk gevaar dreigt voor onze eigen gezondheid, maar vooral om de verdere verspreiding van het virus controleerbaar te houden zodat ons gezondheidssysteem niet overbelast dreigt te worden. Enkele tips om door deze moeilijke dagen te komen:

Binnen Psychologennet blijven we beschikbaar voor onze patiënten. We vinden het namelijk belangrijk om zorgcontinuïteit aan te bieden in deze moeilijke tijden. We proberen zo veel mogelijk over te schakelen op online videogesprekken; zeker als je je wat ziekjes voelt of contact hebt met risico-patiënten. We zijn ons bewust dat een online sessie voor velen buiten hun comfortzone is, maar onze ervaring leert dat dit een goed alternatief is voor face-to-face contacten. Heb je vragen bij deze nieuwe vormen van in contact treden met je psycholoog? Aarzel dan niet om hem of haar te contacteren. Wij blijven zorgen zolang we kunnen én mogen!