Beeldbellen in de tijden van corona

De angst voor de verspreiding van het covid-19-virus zit er goed in. Ook al hebben psychologen geen direct fysiek contact met hun patiënten en nemen ze alle voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het virus, toch zijn sommige patiënten er niet gerust in. Normaal zijn we niet zo geneigd om mee te gaan in de angst, maar dit is een uitzonderlijke situatie. Uitzonderlijke omstandigheden vergen uitzonderlijk gedrag.

Alt text

Daarom werken we ook met beeldbellen of online videogesprekken: dit betekent dat je over een beveiligd digitaal kanaal in contact treedt met je psycholoog. Je kan hem of haar niet alleen horen, maar ook zien. Concreet werken we met volgende applicaties: Zoom Healthcare of Whereby. Bij Zoom moet je eerst een applicatie downloaden op je computer of smartphone. Voor Whereby is dat helemaal niet nodig. Je surft hiervoor gewoon naar de link die je psycholoog je doorstuurt en je psycholoog laat je binnen als je kan ontvangen. Gebruik bij voorkeur Google Chrome als webbrowser.

Enkele belangrijke zaken waar je best rekening mee houdt:

Psychologen die vragen hebben bij de de implementatie van beeldbellen in de praktijk verwijzen we naar de e-learning van het SIMBA-project en de blog ICT & Health met tips en tricks voor beeldbellen.