TdT ACT mindful @ work

Inhoud van de opleiding

We besteden veel tijd in ons leven op de werkvloer. De huidige economische situatie en de toenemende concurrentiestrijd doen heel wat mensen stress ervaren op het werk. Voldoende psychologische flexibiliteit is nodig om een antwoord te kunnen bieden op voortdurende uitdagingen en snelle ontwikkelingen in de maatschappij. Zoniet dreigt overmatige stress uit te monden in een burn-out.

Vanuit het moto 'beter voorkomen, dan genezen' werd de training ACT mindful @ work ontwikkeld. De training richt zich op mensen met milde tot matige stressklachten. In twee groepssessies van 3 uur leren deelnemers zich bewust worden van hun waarden op het gebied van hun werk en hun privé-leven en vervolgens stappen zetten in de richting van hun waarden. Na zes weken is er een boostersessie. Buiten de sessies kunnen deelnemers gebruik maken van de Learn2ACT app. Met behulp van de app hebben ze hun ACT-tools steeds bij de hand.

Doelgroep van de opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners en/of preventiewerkers die zelf aan de slag willen gaan met ACT mindful @ work. Een minimale achtergrond in ACT is hierbij vereist.

Werkwijze

Na deze train-de-trainer opleiding moeten deelnemers in staat zijn om zelf de groepstraining te geven. Daartoe krijgen ze toegang tot de e-learning van Learn2ACT. Hier bevindt zich het online draaiboek van de training en is er de gelegenheid tot deelname aan de online supervisiegroep van Learn2ACT.

In deze twee-daagse opleiding wordt eerst ingegaan op het creëeren van een gepast kader voor de training. Specifieke aandachtspunten en mogelijke valkuilen bij de toepassing van ACT binnen de arbeidscontext komen hierbij aan bod. Vervolgens wordt de ACT mindful @ work training stap voor stap gemodeld en is er de gelegenheid om zelf bepaalde interventies uit te proberen als toekomstig trainer. Zo krijgen de deelnemers direct feedback op hun trainersvaardigheden.