Stoelentekort

Dit weekend gaat de 10-daagse van de geestelijke gezondheid door. Tijdens deze 10 dagen zetten heel wat organisaties het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit is de nodig want de geestelijke gezondheidszorg staat in brand: het aanbod kan de stijgende vraag naar geestelijke gezondheidszorg niet aan. Gevolg zijn steeds langere wachttijden. Ook in Psychologennet neemt spijtig genoeg de wachttijd toe. Om dit probleem aan te kaarten bij de overheid doen we mee aan de actie #stoelentekort.

Alt text

Heb jij al gehoord van de actie #stoelentekort? De Staten-Generaal Geestelijke Gezondheidszorg werkt al een tijdje rond de problematiek van de lange wachttijden in de GGZ. Een complex probleem, waar helaas geen eenvoudige oplossing voor bestaan. De werkgroep wachttijden waarvan Ellen Excelmans deel uitmaakt, schreef er een rapport over en formuleerde aanbevelingen. Maar nog steeds zijn er te veel mensen die te lang wachten op psychische hulp. Daarom voeren we nu actie.

Op 20 oktober willen we de wachtlijsten in de GGZ zichtbaar maken, met één beeld, op één moment, in heel Vlaanderen. We vragen aan alle zorgverstrekkers om één stoel op straat te zetten voor elke persoon die wacht op zorg. Zo tonen we allemaal samen de lange wachtrij in onze sector en roepen we samen op tot actie.

Wat kan jij doen?