Samen veerkrachtig

Eén oktober gaat de 10-daagse van de geestelijke gezondheid van start en psychologennet doet natuurlijk mee want we willen psychische problemen beter bespreekbaar maken.

Alt text

Psychische problemen beter bespreekbaar maken start met de vraag: "Hoe gaat het écht met jou?". Dus geen beleefdheidsvraag, maar een oprechte vraag naar hoe het écht met de ander gesteld is. Enkel luisteren en aanwezig zijn bij het verhaal van de ander, meer moet je niet doen. Emoties mogen er zijn en moeten niet persé gefixt worden. Dit staat haaks op onze natuurlijk verlangen om problemen op te lossen.

Heel wat psychische problemen zijn niet meteen oplosbaar. Daarom voelen we ons vaak ongemakkelijk als we een écht antwoord krijgen op de vraag "Hoe gaat het met jou?". Je moet geen psycholoog zijn om even tijd te maken voor een ander. Dit kan iedereen. Merk je toch dat het je petje te boven gaat, verwijs de ander naar één van onderstaande websites.

Of neem een kijkje in ons eigen online aanbod. Deze websites vervangen natuurlijk geen psycholoog, maar kunnen de drempel naar het zoeken van psychologische hulp verlagen.