Psychotherapie in het post-corona tijdperk

Nu we stilaan terug uit ons 'kot' mogen, stijgt de vraag naar face-to-face gesprekken. De pandemie is echter nog niet achter de rug. Daarom nemen we in Psychologennet de volgende maatregelen om de veiligheid van onze patiënten te maximaliseren.

Alt text


Aangezien we enkel op afspraak werken en de nodige afstand kunnen bewaren in onze gespreksruimtes, was de kans op verspreiding van het virus sowieso al klein; zeker omdat we iedereen bij het binnen- en buitengaan vroegen om de handen te wassen met handgel. Nu er stilaan meer face-to-face gesprekken plaatsvinden, nemen we enkele bijkomende maatregelen. Zo is onze wachtkamer (en het bezoekerstoilet) tijdelijk gesloten en vragen we je om in de auto te wachten tot het beginuur van je afspraak.

Dagelijks wordt de praktijk gepoetst. Daar boven op voorzien we tussen de gesprekken voldoende tijd om alle contactoppervlakken te ontsmetten en de lokalen te verluchten. Als je graag iets hebt om te schrijven, vragen we je om daar zelf voor te zorgen. Je zal ook zien dat je psycholoog een mondmasker draagt. Dit mondmasker dient om jou te beschermen tegen asymptomatische overdracht van het virus. Psychologen komen door hun beroep in contact met veel mensen en je psycholoog wil niet het risico nemen om jouw gezondheid in gevaar te brengen. Daarom blijven we online werken bij mensen die een verminderde weerstand hebben of in contact komen met andere risicopatiënten. Het spreekt voor zich dat de afspraak wordt geannuleerd wanneer één van de partijen ziektesymptomen heeft.

Voor onze groepstrainingen vragen we dat onze cliënten ook een mondmasker dragen. Gelieve er zelf één te voorzien. Op deze website vind je een aantal tips om een mondmasker te maken. Bekijk ook dit filmpje over het correct gebruik van mondmaskers.