Op vakantie? Laat je werk thuis.

De laatste maanden zijn zwaar geweest voor velen onder ons. Meer dan ooit is het belangrijk om de pauzeknop in te drukken en je batterijen terug op te laden. Hopelijk kan je aftellen naar een welverdiende vakantie.

Alt text

Ben je aan je laatste werkdagen bezig en verlang je naar een deugddoende vakantie? Na weken opgesloten te zitten in ons kot zijn eindelijk de grenzen open en komt de vakantieperiode dichter bij.

Voor sommigen is het inpakken van de valiezen en het op vakantie vertrekken nog een stresserende periode. Maar dan komt de grootste uitdaging: het loslaten van het werk. Voor velen is het mobiele internet een zegen. Via sociale media kan je anderen laten meegenieten van je vakantie en de leukste plekjes zijn in een aantal klikken beschikbaar op je smartphone. Voor anderen houdt het echter ook een risico in. De verleiding is groot om af en toe wat mails van het werk door te nemen. De grens tussen werk en privé vervaagt. Meer en meer groeit het besef dat werknemers buiten hun werkuren (en zeker op vakantie) los moeten komen van hun werk en hun beschikbaarheid moeten verlagen. Om écht te herstellen en ten volle te genieten van de vakantie is het belangrijk dat je loskomt van je werk.

Dus, voel het strand tussen je tenen, de warmte op je benen en proef de heerlijke delicatessen van je vakantiebestemming. Beleef je vakantie ten volle en laat je werk maar thuis. Het zal er zeker nog liggen als je terug thuis komt!

Bijkomende tips om te herstellen van de belastende corona-periode volgens de expertengroep 'psychology and corona':