Mentale revalidatie na corona

COVID-19 tast niet alleen ons lichamelijke gezondheid aan. Meer dan de helft van de ex-corona-patiënten kampt met psychische problemen volgens een Italiaans onderzoek. Therapieland ontwikkelde een gratis programma dat kan ondersteunen bij het herstel van de ziekte.

Alt text

Het programma Mentale revalidatie na Corona kan ex-coronapatiënten ondersteunen bij een gezond herstel. Iedereen die ernstig ziek is geweest en opgenomen werd in een ziekenhuis, loopt kans op het ontwikkelen van psychische klachten. De ziekte kan geleid hebben tot heftige en niet-alledaagse ervaringen. Corona is ook een redelijk onbekende ziekte. Dit brengt vraagtekens en zorgen met zich mee. Na het meemaken van zo’n ingrijpende gebeurtenis is het belangrijk dat je de ervaringen op een goede manier verwerkt en er op een gezonde manier mee leert omgaan. Zo kan je het gebeuren een plaats geven in je leven en zal je er later minder last van ondervinden.

Het programma bevat informatie en oefeningen over de verschillende copingstijlen, het belang van sociale interactie, hoe je om kunt gaan met wisselende emoties en hoe je de afgelopen periode kunt verwerken. Daarnaast biedt het handvatten om het leven weer te herpakken.

Meer informatie over deelname aan het programma vind je op de website van Therapieland:
https://therapieland.nl/programmas/corona/mentale-revalidatie-na-corona/