Maak tijd voor je relatie

There’s a crack in everything. That’s how the light gets in. (Leonard Cohen).

Alt text

Niet alleen met Valentijn is het belangrijk om aandacht te besteden aan je relatie. Anno 2020 waar alles gedeeld wordt en 'een duimpje' krijgt, is het onzichtbaar geworden dat de weg naar een goede relatie een altijd durend werk is en vaak eentje met omwegen. Het is helaas een taboe om te praten over relatieproblemen wat ervoor zorgt dat koppels vaak lang wachten voor ze hulp zoeken.

Een 'goede relatie' betekent voor elk koppel iets anders. Binnen elke relatie is het echter essentieel om onderling akkoord te zijn over de mate van verbondenheid, respect, intimiteit en zelfstandigheid. Ook de energie die je in je relatie steekt en de tijd die je voor elkaar vrijmaakt, kunnen van koppel tot koppel erg verschillen.

Daarom werd enkele jaren geleden de campagne ‘donderdag date-dag’ gelanceerd: elke donderdag tijd maken voor elkaar. Of je nu volgt in het plannen van een ‘date-dag’ of niet, vergeet niet dat er naast ‘date-dag’ ook betekenis zit in de kleine dingen. Ga met elkaar in gesprek, vraag hoe de dag van je partner geweest is, geef een compliment en luister actief. Dan pas wordt elke dag ‘een date-dag’.

Meer informatie over de campagne van de overheid vind je op www.tijdvoorjerelatie.be