Context matters

Misschien hebben jullie dit verhaaltje al eerder gelezen, maar het toont hoe belangrijk context is. Hunker je naar waardering van anderen? Krijg je niet de erkenning die je verdient? Misschien helpt dan onderstaand verhaaltje jou.

Alt text

Een vader zei tegen zijn dochter: “Je bent cum laude afgestudeerd, hier is een auto die ik jaren geleden heb gekocht. Hij is nu een beetje ouder, maar voordat ik het je geef, breng het naar het centrum voor gebruikte auto's en vertel ze dat je hem wilt verkopen en kijk hoeveel ze je ervoor bieden.” De dochter ging naar de parkeerplaats voor gebruikte auto's, keerde terug naar haar vader en zei: "Ze boden me €1.000 aan omdat ze zeiden dat hij er behoorlijk versleten uitziet."

De vader zei: "Breng hem naar het pandjeshuis." De dochter ging naar het pandjeshuis, keerde terug naar haar vader en zei: "Het pandjeshuis bood slechts € 100 omdat het een oude auto is." De vader vroeg zijn dochter om nu naar een autoclub te gaan en hun de auto te laten zien. De dochter nam toen de auto naar de club, keerde terug en vertelde haar vader: "Sommige mensen in de club boden er $ 100.000 voor omdat het een Holden Torana is en het is een iconische auto die door veel verzamelaars wordt gezocht"

Nu zei de vader dit tegen zijn dochter: "De juiste plek waardeert je op de juiste manier".

Als je niet gewaardeerd wordt, wees dan niet boos of verdrietig. Het betekent dat je op de verkeerde plek bent. Degenen die jouw waarde kennen, zijn degenen die je waarderen ... Blijf dus niet op een plek waar je niet naar waarde wordt geacht!