mHealth & training

Evidence-based blended ACT

Wil jij je cliënten helpen om bewuster te gaan leven los van vervelende gevoelens en niet-helpende gedachten? Ontdek hier hoe Learn2ACT je hierbij kan helpen!

De juiste hulp aan de juiste persoon op het juiste moment

Learn2ACT werd ontwikkeld vanuit een nood uit de klinische praktijk van ACT-therapeut Ellen Excelmans. Werken aan levenskwaliteit is een continu proces en stopt niet na de therapiesessie.

Met de Learn2ACT app blijven cliënten aan het werk buiten de contactmomenten met hun therapeut. De app herinnert aan wat écht telt in het leven: de waarden. Wekelijks kunnen cliënten ingeven in welke mate ze naar hun waarden leven. Hierdoor krijgen ze zicht op hun persoonlijke evolutie en kunnen ze zich bijsturen wanneer blijkt dat ze afgeweken zijn van hun waarden.

Via het online platform zijn deze gegevens ook toegankelijk voor de therapeut. Zo kan de therapeut vanop afstand de toestand van zijn cliënten opvolgen en ingrijpen indien nodig.

Levenskompas

 • Waardensorteertaak
 • Zelfmonitoring en -controle
 • Goal setting
 • Herinnering aan doelen
 • Crisis support
  Evidence-based
Learn2ACT maakt gebruik van evidence-based methodieken en heeft zijn waarde bewezen in de klinische praktijk.
  Zorg op maat
Dankzij de app krijgt de therapeut meteen feedback of zijn therapie aanslaat bij zijn cliënten. Zo kan hij bijsturen indien nodig.
  Therapietrouw
In de drukte van alledag hervallen cliënten soms in hun oude patronen. De app herinnert hen aan wat écht werkt in het leven: hun waarden.
  Continuïteit van zorg
Met Learn2ACT kan de therapeut de toestand van zijn cliënten opvolgen buiten de sessies. Hierdoor kan de therapeut het aantal sessies inperken en Learn2ACT inzetten als volwaardige nazorg.
  Gebruiksvriendelijk
Het motto van Learn2ACT is ‘keep it simple’. De app en het online platform zijn zo opgezet dat je geen IT-expert hoeft te zijn om je weg te vinden binnen het online platform.
  Crisis management
Via Learn2ACT kan de therapeut ingrijpen als hij merkt dat de toestand van zijn cliënten achteruit gaat. Hij kan hen een reminder met nuttige tips sturen of hen uitnodigen voor een crisisconsult.

Onze cliënten over Learn2ACT

 • Gek hoe zo’n app kan werken. Door regelmatig mijn levenskompas in te vullen word ik herinnerd aan mijn waarden en pas ik mijn gedrag aan. Het helpt mij te vertragen en bewusten te gaan leven.

  Deelnemer ACT mindful training

 • Bij mijn weten is dit de eerste nederlandstalige ACT app. De combinatie van een training en een mobiele app lijkt mij zeer interessant. Mensen hebben immers hun smartphone steeds op zak. Ze hebben met andere woorden hun ACT-tools altijd bij de hand.

  ACT-coach

 • Ik had aanvankelijk schrik van het extra werk, maar dit valt allemaal wel mee. Mijn cliënten zijn tevreden en ik ook: ik heb enkele langlopende begeleidingen kunnen afbouwen en heb het gevoel dat ik mijn tijd beter benut.

  ACT-therapeut

ACT NOW!

Nieuwsgierig? Ontdek hoe je Learn2ACT kan integreren in je klinisch werk!